Planter til den store plantekassa

Denne uka har jeg beplantet den store plantekassa som Gus og jeg bygde i vinter. Som man kan se i innlegget der vi bygde plantekasse av gamle materialer så ligger det greiner, flis og endel kompost i bunnen av kassa.Så har jeg fylt på med jord fra området og flere sekker med kugjødselkompost.

Jeg hadde bursdag no i koronaperioden og da fikk jeg flere gavekort og penger som var beregnet på planter fra Hageland. Nå har jeg vært avgårde og handla, så tusen takk til giverne :)

Acer palmatum "Garnet" - Japanese Jewels - Red Umbrella
D
e fleste av plantene jeg kjøpte er lik planter vi hadde i hagen vår på Store-Nørve, og som jeg har savna litt. Håper de også vil trives på hytta.

Chamaecyparis pis. "Filifera Nana" - Ertesypress. Hengende trådaktige greiner Kuleformet.

Pyramidelyng "Mountain fire" Pieris. Vintergrønn busk. Unge blad er lysende burguderrøde, senere grønne. Denne har jeg ikke hatt tidligere, men tenker den passer i denne samplantingen.

Peppermyntebusk "Gimle" Også vintergrønn og med nydelige klokkeformede hvite blomster. Dufter godt.

Juniperus chin. "Blue Alps" Kinaeiner. Opprett voksemåte med sidegreiner som henger litt. Påfallende sølvblått.

Phylliopsis hillieri "Pinocchio" Phylliopsislyng. Vintergrønn lyng. Riktblomstrende purpurrosa klokker i mai - juli.

Festuca glauca - Intense Blue - gress


Tanken er at denne samplantingen også skal holde seg fin på vinteren. Jeg tenker at de forskjellige fargene på plantene kler hverandre og fremhever hverandre.

Kommentarer

  1. Så flott plantekassa ble! Den lille røde lønnen husker jeg du hadde i din gamle hage, og den gir fin farge mot alt det grønne. Det blir spennende å se hvordan de vokser seg til.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det. Ja, det blir spennende å se om disse plantene trives her.

      Slett

Legg inn en kommentar