Stor plantekasse - gjenbruk av materiale

Vi har tidligere fortalt om "gamlehytta som ble revet" . Mye av den virkelige gamle delen av denne hytta var bygget på kraftig materiale, antagelig så gamle som fra 1862. Disse bjelkene tok vi vare på, og nå har vi bygget ny, gammel plantekasse av de.

Plantekassa er plassert litt på skrå mellom der den nye hytta kommer og grensa til naboen. Nøye beregnet slik at når vi planter vintergrønne busker eller trær her, så vil de fungere som skydd mot naboeiendommen. 
Vi har også gjenbrukt terassebord av den gamle trykkimpregnerte typen. De har vi benyttet som gjerde mot naboeiendommen der gamlehytta tidligere sto.

Her vil jeg etter hvert lage en litt "grovere" type hage, med vintergrønne trær, plantestøtte av rusten armering (rester fra støping av grunnmur) og stubber fra det gamle tuntreet .

Her ser vi litt av det vi ønsker å skjerme oss fra.

Den nye hytta vil selvfølgelig også skjerme eiendommen. Det ble litt uvant å se hvor nært hyttene ligger i hyttegrenda vår. Her sto det tidligere flere trær som måtte vike for den nye hytta.


Innsida av plantekassa blei dekket av vortepapp/grunnmurspapp. På den måten vil vi sørge for at treverket holder lenger.


Så var det tid for å begynne å fylle kassa. I bunnen ble det lagt greiner og kapp fra kompostkverna.


Aske fra peisen er også blandet inn i komposten. Plantekassa ligger delvis under granhekken. 

Snøen kommer og går i disse tider, og dermer må vi vente litt før vi fortsetter hagearbeidet.
Til slutt la jeg endel isblokker på toppen av komposten for å få fuktighet ned i massene. Etter hvert skal vi fylle på med jord før vi planter.

2 kommentarer:

  1. Så fin plantekasse! Solide stokker var det også. Det blir nok fint å ha blomster i den kassen.
    God helg!

    SvarSlett
  2. Underbara o praktiska plantekasser!
    Önskar dig en glad söndag...
    Vårkram från Titti

    SvarSlett