Første våronn i hagen 2023 blei 12. april

I år igjen har vinteren vart lenge og snøen har lagt i tykke lag. Påska var nydelig med sol fra skyfri himmel det meste av tiden. Vi er ikke vant med å ha så mye snø ved påsketider, men for mange andre er jo snø, sol og hytte det man ønsker seg. Og vi koste oss virkelig, samtidig som vi gleda oss til vårtegn i hagen.Så da påska var over og vi kom til 12. april, da begynte snøen å smelte under furuhekken mot naboen, og det var mulig å starte litt opprydding i skogbunnen, samt klipping av døde greiner i hekken. Lykke!


Veldig greit at ikke all snøen forsvinner samtidig, så kan man konsentrere seg med å rydde opp i et lite stykke hage i gangen. Man blir faktisk ganske fort sliten etter en lang vinter i dvale!

Nye spirer av Barlind i skogbunnen. Hyggelig det med tanke på at Kronhjorten har spist opp alt grønt på morplantene. Vi må lære oss til å sikre de bedre til neste vinter!
Herlig å være i gang igjen. Nyt våren. 

4 kommentarer:

 1. Så koselig å se at våren har kommet til deg. Her ligger det fortsatt mye snø. Barlind er elsket av både rådyr og hjort. Jeg har to barlind her, og den ene pakker jeg inn i hønsenetting. Den andre var jeg ikke klar over at de hadde oppdaget, men den er nå helt oppspist på de delene som har vært over snøen. Jeg har på senvinteren kjøpt og brukt Revira, og det ser ut til å virke. En må bare legge det ut ved jevne mellomrom, for virkningen avtar etter noen måneder. Hønsnetting er også effektivt hvis du også kan bruke det. Lykke til!

  SvarSlett
 2. Jeg synes bilde nr 6 ovenfra er et praktbilde. Hytta er virkelig vakker !

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det. Ja, det er jo ei gammel hytte, bygd i 1951.

   Slett