Her har hjorten vært på ferde!!!

 Hjemme på Store-Nørve hadde vi i sin tid ofte besøk av rådyr og hjort, men på hytta har vi faktisk ikke hatt det tidligere. I år altså så har snøen lagt stort sett siden november. Og selv om hjort og rådyr antagelig skulle ha mer enn nok å ta av i skog og område rundt omkring på Vasstranda, så har de i år valgt hagen vår.


Dette var en hekk mot veien. Det verste er at det er Barlind. Riktignok en hybrid som ikke setter giftige røde bær, men etter å ha søkt på nett så finner vi at selve planten likevel er giftig, også for hjort!!!
Gus fulgte sporene etter dyret for å se om han kunne finne det. Vi fryktet litt at det kunne ha blitt sykt etter å ha spist opp 3 heile planter! Akkurat det ser vel ut til å ha gått bra. Han fant ikke noe i de nærmeste km.


Ikke noe problem å følge spora. Her har dyret gått løs på et nyplantet Laurbærtre. Og ferden har gått videre over naboen sin eiendom, etter å ha ødelagt gjerdet som sto der.


Lenger inne på eiendommen, nær bekken, står også noen gamle Laurbærhekk planter. De ser også ut til å ha fristet. Heldigvis ser det ut til at Buksbombusken ikke falt i smak (I alle fall så langt)


For å ta med noe hyggelig.  Jeg fikk en fantastisk flott bukett med fylte tulipaner i dag. Så herlig!
Snart vår! Ha en riktig fin søndag og morsdag der ute.


4 kommentarer:

 1. Så ergerlig da! Jeg har også vært plaget av rådyr her som spiste av min barlind, men etter at jeg pakket den inn med netting av metall har de mistet interessen. Nydelig bukett!
  Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Når på året pakker du de inn i netting da?

   Slett
 2. Så spesielt, at de plutselig valgte ut hagen i år. Her er det rådyr, men har bare merket at de har vært i hagen én gang for lenge siden, heldigvis. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 3. Et sultent rådyr er som geita. Klatrer, smyger og er vanskelig å stoppe.
  Det eneste som hjalp hos meg var inngjerding (sauenetting) i dobbel høyde.

  SvarSlett