Koreakornell - "Cornus kousa" På hagelagstur til England for noen år siden falt jeg for dette flotte treet i Wisley Garden. Det har nok stått der i mange, mange år og jeg trodde vel ikke at jeg skulle komme over noe lignende her hjemme.

Cornus kousa
Fra Wisley Garden i England. Det spesielle treet skinte på lang avstand og heile reisefølget var nok bortom for å ta bilde av dette.I vinter var jeg innom Viddal Hageland for å se om de hadde et eller annet jeg kunne plante på hyttetomta vår. Det meste av planter og trær var utsolgt men jeg fant altså et lite tre som het Koreakornell, og det kjøpte jeg da.
Vinteren kom og gikk og jeg hadde ikke planta treet. Var egentlig redd for at det hadde frosset i stykker i potta si. Så noen uker etter at jeg hadde satt det i jorda, ja da kom både blader og blomster!
Det er forskjell på England og Vasstranda på Sunnmøre, så jeg har selvfølgelig ingen ambisjoner om at treet skal vokse seg så stort og flott som forbildet. Hyggelig er det i alle fall :)


Lite og spinkelt men dog!
Lykke!

2 kommentarer:

 1. Så morsomt at det overlevde hos deg. Jeg så en sånn i en hage på en hagelagstur i fjor, og måtte kjøpe en jeg også. Den overlevde så vidt, men kom med fire blomster :)
  De er utrolig vakre!
  Fortsatt god sommer :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det står at de vil stå lunt og med mye sol, så jeg får vel se hvordan det går fremover. Akkurat nå øser regnet ned i treet vaier i vinden.

   Slett