Hytte nr to på hytteeiendommen

På hytteeiendommen vår på Vasstranda har vi to hytter. Den vi kaller for "hytta" og ei mindre hytte som vi har kalt for "dukkestua". Sistnevnte er et virkelig gammelt hus, flyttet hit fra et annet sted.  Den har i tidligere tider fungert som hytte for en stor familie som fortsatt har svært gode minner fra den gang da.
Vi ser den aktuelle hytta til høyre på bildet her.

For vår familie har "dukkestua" hatt mye å si for vår trivsel på hytta. Begge døtrene våre har et spesielt forhold til huset. Spesielt Ellen tok den i bruk til overnatting da hun fortsatt var ganske liten. Hun hadde ikke problemer med å ligge der aleine om natta, vi hadde jo hyggelige naboer "rett at med handa". Guro brukte hytta til overnatting da hun ble noe eldre og nøt tiden der, både aleine og sammen med venner.



Den gangen denne hytta blei plassert her var det heilt greit å bygge hus på grensa mot naboen.
















Den lille hytta forfaller og er ikke lett å holde ved like. Brusdalsvannet er kommunens drikkevannskilde og vi som holder til her har strenge retningslinjer på hva vi kan gjøre med eiendommene våre. Man får på ingen måte bygge nytt her og det er heller ikke selvsagt at man kan rive et bestående bygg for å bygge opp et nytt. 

En regel er likevel at man kan få lov til å bygge på med 20% av boflate som eksisterte her i 1972. Da ble Brusdalsskjønnet inngått i forbindelse med at Brusdalsvannet ble drikkevann.




Her er hytta slik den står i dag. 
 Med bakgrunn i brannforskriftene og det uheldige i at hytta er bygget i nabogrensa, har vi fått tillatelse av kommunen til å rive hytta. Vi har også tillatelse til å bygge ny og litt større hytte, under forutsetning av at vi parallellforskyver bygningen og trekker den 4 meter inn på vår egen eiendom.


Slik tilstanden på hytta er nå skal det bli godt å få den bort og vi har bestemt oss for å ta fatt på den jobben.







 Så da er det bare å stå på igjen. Fjerne alt innhold - noe av det er leiker som vi flyttet med oss fra Store-Nørve for bare få måneder siden. 


Heldigvis skulle det holdes loppemarked i nærområdet og mye havnet der. Resten fikk vi stablet inn i en lagerkonteiner vi har leid i anledningen.



 Så da er det bare å stå på - men - først må vi vente til et kraftig uvær har gitt seg.






5 kommentarer:

  1. Ja, den så litt slitt ut. Godt at dere har litt å holde på med.
    Du tar vel bilder :)
    Ha en fin uke.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, viktig å finne på noe å gjøre :) Det blir nok bilder under veis. Ha ei fin uke du og.

      Slett
  2. Alt har sin tid. De gode minnene dere har vil jo ikke forsvinne og det blir nok stor begeistring med ny hytte. Lykke til med prosjektet. Blir spennende å etterhvert se nyhytten.
    God uke/Jannicke

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det. Blir spennende å se hvordan det hele vil virke på eiendommen. Fin uke til deg.

      Slett
  3. Da er dere i gang på nytt.
    Må jo ha noe å pusle med, og dette var nok rette tiden for dere :)

    SvarSlett