Hagevandring "med noko attåt"

Andre del av turen med Ålesund og omegn hagelag, den 19. juni 2022, gikk til Brekkegarden i Gjerdsvika, i Sande kommune. 


Der ble vi bydd på lunsj med kaffe av Nina Elisabeth Bøe. Samme flotte dama holdt et engasjert og spennende foredrag for oss, inne i den historiske stua. Der fikk vi historia fra Brekkegardens opprinnelse, med nøyaktig beskrivelse av folka som har bygd og bodd der. Videre fikk vi inspirerende detaljer om planene som Nina Elisabeth og mannen Alv Ottar Folkestad har for hagane og eiendommen ellers. Se mer om spennende detaljer her.

Om man ønsker det kan man dra på overnattingsbesøk til gården som ligger i Sande kommune. Rommene i andre etasje er nydelige og romantiske.Etter foredraget gikk turen ut i de forskjellige hagane. Her er det plantet mange forskjellige gamle roser. De er selvfølgelig ikke med blomster enda, så vi bør ta en ny tur om noen uker!De har startet arbeidet med å lage en egen hage for sommerfugler som trives best i lune, trygge områder. De lager "hemmelige hager" hvor man kan sitte å nyte dagen. De er svært opptatt av at hage og hagestell er helsefremmende og beroligende. Er så enig i det!


Også fant jeg elva! Ekstra inspirasjon for meg. Jeg dro rett hjem til hytta vår og begynte å grave en liten kulp i vår "elv"
Tusen takk for en flott dag i hyggelig selskap og med et utrolig flott vær. Dagen før og antagelig også dagen etter, var det kuling og regn.

Se hva Sunnmørsposten skrev om Garden til Nina og Alv Ottar. og alt de driver med. Imponerende!


1 kommentar:

  1. Jøss, du har virkelig vært rundt omkring. Innbydende å overnatte også :-)

    SvarSlett