Kalking av en del av marka på hytta

 No har vi kun en hage, nemlig hagen på hytta. Det vil si at vi kan konsentrere oss litt mer om den enn vi har gjort tidligere. Vi gleder oss til bare å kunne "pusle rundt litt" her. Men så er det fortsatt kaldt og 20. april lå det snø på markene her. Noe har vi likevel lyst til å gjøre, så da blei det til antagelig for første gang å kalke endel av plena/marka syd for hytta.

Her kommer sola over fjellet først i begynnelsen av mars. Det er altså skygge i flere måneder og mosen trives veldig godt. Vi liker det vi, men fant ut at vi kan prøve å få en liten del av marka til å ligne litt mer på ei plen. Ingen tvil om at jorda her er sur i utgangspunktet.

Marka mellom de to hyttene skal få forbli som den er. Med innslag av hvitveis, engkarser og smørblomster mm. 

På denne marka blir det spilt diverse kulespill ol med barnebarna, så får vi til litt mer gress her så er det hyggelig.

Etter flere runder med ny snø og regn så kom sola. Så da raka jeg kalken litt mer ned i marka.

Endel mose løsnaDeretter vanna jeg godt slik at kalken trakk seg enda lenger ned.

Etter flere runder med lignende behandling og fjerning av den løse mosen

Så får vi se da om dette vil gjøre en forskjell. Kanskje kommer vi til å gjødsle marka også. Det har vi heller ikke gjort her tidligere fordi vi da har hatt nok med å klippe plena hjemme på Store-nørve! Og det hører jo som kjent med til historien :)3 kommentarer:

 1. Det blir jo fint hvis gresset kan vokse mer enn mosen :)
  Men hvis det er mye skygge der vil nok mosen komme igjen. Litt gjødsel skader sikkert ikke. Det er jo fint at du kan ha litt hage på hytta nå som dere har flyttet i leilighet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er hagen og hytta som gjør at vi solgte huset. En hage holder igrunnen, og her har vi ett og ett halvt mål å boltre oss på. Mose vil alltid holde til her og det er heilt greit. Fra slutten av april har vi sol fra kl. 6-7 om morgenen til den går ned mellom kl. 21 og 22.30, alt etter hvor på sommeren vi befinner oss :) Og selvfølgelig, alt etter hvor heldig vi er med været!!!

   Slett
 2. Så koselig det var her, da :) Ja, det holder vel med én hage å holde i stand.

  SvarSlett